O autospecială MAZ a ajuns la Căușeni. În cel mult o lună Căușenenii o vor vedea pe străzi

O atospecială pentru colectarea deșeurilor menajere a ajuns în miercuri la Căușeni. Este vorba de o achiziție făcută de Primăria Căușeni în conlucrare cu Consiliul raional care va fi oferită ÎM Salubrizare și Amenajare pentru colectarea deșeurilor solide din oraș. Autospeciala este de producție Belorusă și e adaptată pentru tomberoanele achiziționate recent prin intermediul unui proiect, ce urmează a fi transmise cu titlul gratuit întreprinderii specializate din oraș.

Astfel până la finele anului curent pe lângă mașina de model IVECO care colectează deșeurile pe la curțile oamenilor, va mai apărea o autospecială de model MAZ valoarea căreia se cifrează la un milion 280 de mii de lei. O autospecială pentru colecarea deșeurilor menajere a ajuns miercuri din Republica Belorus la Căușeni.

Aceasta a fost achiziționată de Primărie și Consiliul raional, fiecare din aceste entități contribuind cu câte jumătate din sumă, după ce luni la rând șefa ÎM Salubrizare și Amenajare Ecaterina Baltag  a solicitat insistent dotarea acestei întreprinderi. Astfel autospeciala nou nouță care va fi oferită Intreprinderii Salubrizare și Amenajare printr-o decizie a Consiliului orășenesc .

Cei care au adus autospeciala la Căușeni afirmă că spre deosebire de cele europene, aceste mașini sunt mai flexibile pe drumurile noastre și mai ieftine la piese, ceea ce se cere de la autorități și drumari este curățarea copacilor de pe marginea drumurilor .

Căușenenii s-au bucurat când au văzut bijuteria pe patru roți, aceștia afirmă că autospeciala existentă la Salubrizare este eficientă , doar că de multe ori din cauza volulmului mare de muncă , nu reușea să ajungă pe toate străzile, acum însă orașul va fi mai curat, iar platformele nu vor mai fi pline cu deșeuri. Potrivit primarului autospeciala de model MAZ v-a ajuge pe străzile urbei în cel mult o lună, după ce aceasta v-a trece controlul tehnic și v-a fi oferită de aleșii locali.

Video